!

Fyll i det här fältet.

Hämtar...

MENY

SÖK

Ärendehantering

Tillbaka

Besöksparkering efter 1 nov.

Ärende-ID: 54
Status: Läst

Varning!
Vi hade bjudit bekanta på kaffe i eftermiddag mellan 12.00-15.00. Dom parkerade som tidigare i somras på "grusparkeringen" för vintersnöuppläggning och observerade inte att parkering inte är tillåten efter 1.11. Jag glömde att fråga var dom hade parkerat. Döm om deras och vår förvåning när dom kom ut har Umevakt "lappat" bilen med 500 kronor i böter.
Det är helt klart att man ska läsa parkeringsanvisningarna fullt ut men nog kan man ifrågasätta om Umevakt bör vara så uppenbart nitiska att man måste sätta dit om någon råkat missa att läsa hela skylten då det inte kommit en enda snöflinga att tala om.
Självklart ska anvisningarna följas sedan man börjat plogningenmen styrelsen kanske skulle diskutera en avstängning med plastband från den 1 nov och till dess första snön lagts upp eller ett samtal med Umevakt om en mjukare tillämpning av bestämmelsen?

Som boende på området skäms man något över den överdrivet extrema tillämpningen. Till allas boende skriver jag detta för att man ska komma ihåg att upplysa besökande om reglerna och kontrollera om var dom ställt bilen.
Min slutsats blir att vi alla bör uppmärksamma gäster på bestämmelserna.

2013-11-14 16:51
Ditt namn:: Gunnar Lindberg
Ditt tel nr:: 090-771903

Noteringar

Hej!

Förstår din kommentar och vi kan absolut sätta upp plast band som minskar risken att någon parkerar felaktigt mellan carportarna. Utifrån parkeringsregler måste vi ha skylt med datum och kan alltså inte bara täcka för P skylten när det inte längre är tillåtet att parkera på dessa platser. Vissa år har vi haft snö i början av november och andra inte. Och såsom området är uppbyggt är detta enda platsen att ha snöförvaring på och undvika extra snöfraktskostnader för föreningen.

Tyvärr tror jag inte att ett samtal med Umevakt gällande att inte lappa felparkerade bilar i skulle fungera. Föreningen betalar inget för parkeringsvaktandet utan inkomsten som Umevakt får är utifrån felparkerade bilar. Dessutom skulle detta leda till större diskussioner om när och vem som tittade mellan fingrarna...

Med vänlig hälsning

2013-11-17 13:03
Tatja Salminen

Jag accepterar ditt svar fullt ut. Någon avstängning med plastband tror jag inte heller på. Om man visste att de flesta medlemmarna läste på hemsidan kanske ett meddelande "på förekommande anledning" med upplysning om för sitt eget bästa så bör man tillse att gästerna inte parkerar fel. Med vänlig hälsning!

2013-11-17 13:18
Gunnar L

Lägg till notering:

Bifoga fil:

 

Genom att spara samtycker du enligt dataskyddsförordningen att dina personuppgifter behandlas på hemsidan. Så här behandlas dina personuppgifter.